Adanali Ronaldo'dan sonra Yunan Ronaldo! Ama bu baska

FUTBOLARENA.com

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'ya benzerliğiyle dikkat çeken Saki, bir yardım maçında Dortmund'un karşısına çıktı ve attığı golle herkesi şaşırttı. Arena Özel Haber - Rıdvan Aksu

Yunan Ronaldo Saki
Yunan Ronaldo Saki

Adı Athanassios Kotsabassidis Lakabı Saki. 13 Ocak 1992'de doğdu. Frankfurt'ta yaşayan Saki amatör olarak yıllarca futbol oynadı. Bazı kulüplerin bünyelerinde yer aldı ve profesyonel olmak için uğraştı. Son yıllarda ise salon futbolu oynamaya başladı. Hatta Eintracht Frankfurt'un salon futbol takımıyla yaşadığı bir şampiyonluk da var. Saki'yi diğerlerinden ayıran özelliği ise ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'ya çok benzemesi.

 

TIPKI RONALDO!
21 yaşındaki Saki'nin boyu 1.74, kilosu 71. Fiziksel özellikleri itibariyle tıpkı Adanalı Ronaldo gibi onun da Portekizliyi andıran bir görüntüsü yok. Ancak yüz yapısı ve saçlarıyla, Real Madrid'li futbolcunun adeta ikiz kardeşi gibi. Adanalı Ronaldo bir gün maç çıkışında gerçek Ronaldo ile yan yana gelip, resim çektirerek hayalini gerçekleştirmişti. Saki ise çok farklı bir olaya imza attı.
 
ELEMELERİ GEÇTİ
Dortmund kulübü yeni sezon öncesinde Alman televizyon kanalı Sat.1'in oluşturacağı bir takımla bir yardım maçına çıkacaktı. Sat.1kanalı kadrosunu belirlemeden önce bazı elemeler yaptı. Saki de bu elemelere katıldı ve maçın kadrosunda yer almaya hak kazandı.

SIRTINDA 10 NUMARA
Ronaldo'nun benzeri Saki sırtında 10 numaralı formayla Dortmund'un karşısına çıktı. Yer Signal Iduna Park'tı. Gerçek Ronaldo'lu Real Madrid'in yaklaşık 2.5 ay önce Şampiyonlar Ligi'nde 4-1'lik ağır bir yenilgi yaşadığı stat. İnşaat çalışmaları nedeniyle stadyumun kapasitesi 49.500'e düşmüştü ama satışa çıkan tüm biletler tükenmişti.
 
KARŞISINDA HUMMELS VE WEIDENFELLER
Dortmund sahaya Weidenfeller - Durm, Sobiech, Hummels, Schmelzer - Kehl, Bender - Hofmann, Bakalorz, Reus - Schieber ilk 11'iyle çıkmıştı. Saki'nin gol atmak için Hummels gibi bir savunmacının yer aldığı defansı geçmesi yetmeyecek, Weidenfeller'i de avlaması gerekecekti.
 
RÜYA GİBİ BİR AN
Henüz 2. dakikada Schieber'in golüyle Dortmund 1-0 öne geçti. 7. dakikada Dortmund savunmasına baskı yapan Saki, Bender'in hatalı pasında topla buluştu, kaleci Weidenfeller'i geçerek golü attı. Sat.1 takımı muhteşem bir sevinç yaşarken Saki ise tıpkı Portekizli Ronaldo gibi gol sonrası sakin tavırlarıyla dikkat çekti. 
 
Karşılaşma Dortmund'un 9-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.
 

İŞTE SAKI'NIN GEÇTİĞİ ELEMELER VE DORTMUND'A ATTIĞI GOL


SAKI VE YENİ DORTMUND'LU AUBAMEYANG

SAKI VE YENİ DORTMUND'LU AUBAMEYANG


SAKI İLE GOL ATTIĞI DORTMUND'LU KALECİ WEIDENFELLER

SAKI İLE GOL ATTIĞI DORTMUND'LU KALECİ WEIDENFELLER


SAKI VE NIKE AYAKKABISI

SAKI VE NIKE AYAKKABISI